OKULUMUZUN MÜZİK EĞİTİMİ VİZYONU

Okulumuzun müzik dersi eğitim vizyonu,  öğrencilerimize kültürlenme süreci içinde amaçlı olarak belirli müziksel davranışları kazandırmak, müziksel yeteneklerini açığa çıkarmak ve bu doğrultuda öz güven vermeyi hedeflemektedir. Bu süreçte okulumuzda işlenecek olan müzik derslerinde; şarkı söyleme eğitimi, çalgı çalma eğitimi, müzik dinleme eğitimi, müziksel bilgi beğeni eğitimi, müziksel duyarlılık eğitimi, müziksel iletişim ve etkileşim eğitimleri verilecektir. Okulumuzda müzik eğitimi Piyano, Keman, Mandolin, Flüt, Ritim çalgıları gibi müzik aletleriyle birlikte ses sistemi donanımlı, güncel müzik kitaplarının ve nota arşivinin bulunduğu müzik sınıfında verilecektir. Öğrencilere seslerini ve çalgılarını doğru kullanmayı, Türk ve dünya müziklerini dinlerken düşünerek üretme becerisini de kazandırarak öğretmeyi amaçlamaktayız. Özel yeteneği olan öğrenciler bir müzik aleti çalmaya yönlendirilecek, istekli olan öğrenciler ile okul korosu ve okul orkestrası kurularak yıl içerisinde düzenlenen çeşitli etkinliklerde bu öğrencilere görev verilecektir.  Müzik; Okul ve toplum çevresine nitelikli yaşam için katkıda bulunur, öğrencilerin kariyer için hazırlanmalarına yardımcı olur. Daha çok çalışmaya yönlendirir, başarıyı pozitif etkiler, Takım çalışmasına teşvik eder. Yaşamı zenginleştirir, geçmiş ve şimdiki kültürel mirasımızı anlamamızı sağlar. Okulumuzda Duyarlı, disiplinli, kararlı, mutlu öğrenciler yetiştirebilmek için müzik eğitimine önem verilmektedir. Eğlenerek öğrenmek, Öğrenirken eğlenebilmek müzik derslerimizin temel felsefesidir.

23-09-201923-09-201923-09-201923-09-201923-09-201923-09-201923-09-201923-09-2019

Yayın: 27.06.2019 - Güncelleme: 02.11.2023 09:14 - Görüntülenme: 1959