OKU-YORUM, YAZI-YORUM” PROJESİ

Öğrencilere akademik başarılarının yanında eleştirel okuma becerisi kazandırmak, öğrencilere nesnel ve öznel eleştiri yapabilme, eski ve yeni bilgiyi sentezleyebilme, bireysel özgün bakış açısı geliştirebilme ve okumada anahtar kavramların sezilerek kullanılması becerilerini kazandırmak amaçlarıyla Bakanlığımızın Ortaöğretime bağlı fen ve sosyal bilimler liselerinin hazırlık sınıfı ile 9,10,11 ve 12. Sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi 31.10 2023 tarihinde okulumuzda hayata geçirildi.

Bu sayede öğrencilerimiz, dilimizin seçkin ve özgün eserlerinden Kutadgu Bilig’i tanıyacak; eserde  geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuz öğrencilerinden  oluşturduğumuz 11kişilik bir okuma grubuyla haftalık Kutadgu Bilig okumaları yapıyoruz .Aldığımız notları birbirimizle paylaşarak  eseri yorumlamaya çalışıyoruz.

21-12-2023

Eserin ilk 100 beyiti içinde tesbit ettiğimiz dînî kavramların Yusuf Has Hacip tarafından Türkçe kelimelerle güzel bir şekilde ifade edildiğini gördük. Bununla ilgili bir pano  çalışması yaptık .

21-12-2023

Yayın: 17.12.2023 - Güncelleme: 21.12.2023 10:12 - Görüntülenme: 65