KA122 PROJEMİZ

Okulumuz İngilizce öğretmeni Pınar SARI koordinatörlüğünde hazırlanan “ctrl+alt+del ( Control Yourself+ Alter Your Thinking+ Delete Negativity)” adlı Erasmus+ Ka122 projemiz hibe almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerin akademik alanda olduğu kadar duygusal ve sosyal alanda da iyi oluş hallerini desteklemeyi amaçlayan projemiz İspanya, Romanya ve Litvanya ülkeleriyle birlikte 18 ay boyunca çeşitli hareketlilik ve aktivitelerle yürütülecektir.

Proje Kısa Özeti

-Öğretmenlerin mesleki gelişim ve yeterliliklerini arttırmak, Avrupa'daki eğitim öğretim çalışmalarındaki uygulamalara dair daha geniş bir anlayış kazandırmak, okul ortamına entegrasyonu sağlamak

Yukarıda belirttiğimiz öğrenci ve öğretmen nezdindeki amaçları gerçekleştirmek ve kurum olarak da uluslararasılaşma ve kurumlar arası işbirliğini artırmak,iyi örnekleri okulumuza adapte etmek,dijitalliği artırmak amacıyla bu proje hazırlanmıştır.

Aktiviteler

1. Kurs
  2. Öğrenci Grup Hareketliliği
  3. Uzman Daveti

PROJE PANOMUZU OLUŞTURDUK

Projemizle ilgili temel bilgilerin ve projenin ana konusu olan Pozitif Eğitim – Pozitif Psikoloji ile ilgili bilgilerin yer aldığı proje panomuzu hazırladık.

KURS ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

Okulumuz öğretmenlerinden oluşan 6 kişilik ekip, yürütmekte olduğumuz Ka122  “ctrl+alt+del” projesinin ilk etkinliği olan kurs faaliyetini İspanya’nın Barcelona Şehrinde gerçekleştirdi.20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında tamamlanan “Positive Education&Happy Schools” kursu ile öğretmenlerimiz;

-          Öğrencilerin iyi oluş hallerinin arttırılması,

-          Duygularının farkında olup duygu yönetimi becerisini kazanmaları,

-          Yalnızca akademik değil sosyal olarak da gelişip topluma daha aktif katılımlarının sağlanması

konularında eğitim alıp çeşitli yöntem ve teknikleri deneyimleme imkanı bulmuştur.

ÖĞRENCİLERİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZ ROMANYA’DA

Okulumuzdan 8 öğrenci ve 3 öğretmenimizden oluşan 11 kişilik ekip, yürütmekte olduğumuz Ka122  “ctrl+alt+del” projesinin ikinci etkinliği olan öğrenci grup hareketliliği faaliyetini Romanya’nın Craiova şehrinde gerçekleştirdi.  21-26 Mayıs tarihleri arasında, Nicolae Romanescu okulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen faaliyetler ile öğretmen ve öğrencilerimiz Pozitif Psikoloji ve Pozitif Eğitim temasının okuldaki yansımaları hakkında deneyim kazanmış, işbirliği, akran öğrenmesi, duygu yönetimi, iyi oluş halinin desteklenmesi gibi konularda etkinliklere katılmışlardır. Öğrenciler pozitif sınıf ortamlarında akran öğrenmesi ile proje faaliyetlerinden beklenen eğitim-öğretime katılmak için artan motivasyon, AB değerleri hakkında artan farkındalık, artırılmış öğrenme performansı, artan özsaygı, topluma daha aktif katılım ve geliştirilmiş yabancı dil etkinlikleri kazanmışlardır. Ayrıca yaşadıkları AB deneyimiyle kültürlerarası etkileşimi deneyimleyerek sosyal, dilsel ve kültürel çeşitliliğe karşı artan bir anlayış ve duyarlılık edinmişlerdir.

Yayın: 07.06.2023 - Güncelleme: 02.11.2023 09:10 - Görüntülenme: 128